woensdag 1 april 2009

Omdat het kan

Het plan is om met z'n vieren een auto te kopen en daarmee het wijde Europa in te trekken. We gaan van Den Haag via Duitsland naar Oostenrijk, dan door Slovenië, door Kroatië, door Bosnië, via Servië, via Macedonië tot bij de Griekse kust, en dan met de boot naar Turkije, om vervolgens Troje te bereiken.

Troje. We zijn jong en we willen wat.

Deze zomer moet het gebeuren, en zoals het er nu naar uit ziet zullen we een goeie maand onderweg zijn. Natuurlijk dromen we al volop. De auto houdt ermee op bij de Bosnische grens. De Servische politie voert ons aan de honden. In een kroeg worden we uitgelachen door dronken Macedoniërs die de verrassende winst op Ons Oranje nog niet vergeten zijn. Eén van ons trouwt last-minute met een Griekse schone. We vinden een oude schat in Troje die de wereldgeschiedenis op z'n kop zet.

En zo verder. De Homerische helden van 2009.

Vervelend is dat er eerst geld verdiend moet worden. Maar dat komt wel goed, dat komt vast goed. Volgende week dinsdag op gesprek voor hersenloos werk. En hersenloos werk is niet ideaal. Als iemand nog een baan leuke baan voor me heeft, gillen!

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

4 opmerkingen:

Rolf zei

Hersenloos werk, ha ha! Dan weet je weer waar je het voor doet, Taal- en Cultuurstudies. Maar eerst krijgen dat baantje!

Toon zei

Enne.... ik zal dat paard ook maar niet vergeten. Anders bestaat de kans dat je Troje niet in komt. Because you can, my friend.

simon zei

wie weet kun je het hiermee combineren: http://www.denieuwereporter.nl/2009/03/word-zomerreporter-20/

anton jan zei

Hersenlooswerk is als witpapier ..je komt tot de mooiste gedachten